Noutati Gama Imago

on

 

  • Neal SchustermanChallenger Deep

Traducerea: Diana Soare

Editura Gama Imago

 

O poveste emoționantă, poetică și tulburătoare despre lupta unui băiat cu schizofrenia. Un roman captivant și plin de forță, care te bântuie chiar și după ce închizi cartea, Challenger Deep este o capodoperă a unuia dintre cei mai admirați scriitori de ficțiune pentru adolescenți.

Volum distins cu National Book Award for Young People’s Literature și Golden Kite Award for Fiction.

 

  • Eve Ainsworth Șapte zile
  • Traducere: Andreea Demirgian

Cartea descrie o săptămână din viața lui Jess și a lui Kez, două adolescente – una victimă, alta călău. Jess e crescută de o mamă singură, care se luptă cu sărăcia. Tatăl lui Kez e alcoolic și-și terorizează familia. Jess a fost mereu o victimă, iar Kez nu suportă oamenii care-și plâng de milă. Cele două eroine au însă în comun mai multe decât își dau seama. Un roman dureros de sincer, despre problemele adolescenților de azi, ipocrizie, bullying și suferință, nominalizat la CILIP Carnegie Medal în 2016.

  • Sally NichollsCum să trăiești veșnic

Traducerea: Luiza Mohonea

Editura Gama Imago

 

Sam Oliver McQueen are 11 ani și este bolnav de leucemie. Jurnalul lui este o mărturie înduioșătoare despre dorințele și frământările unui copil care știe că nu mai are mult de trăit.

Romanul de debut al scriitoarei britanice Sally Nicholls a câștigat numeroase premii literare, printre care Waterstones Children’s Book Prize, Concorde Book Award și Luchs Prize pentru „Cea mai bună carte a anului” în Germania.

  • Sally NichollsO insulă numai a noastră

Traducerea: Simona Toroscai

Editura Gama Imago

 

Un roman extraordinat despre familie și prietenie, scris de una dintre cele mai talentate prozatoare britanice, Sally Nicholls. Jonathan, Holly și Davy sunt trei frați care au rămas orfani. Moartea mamei lor i-a lăsat nu doar cu un gol imens în suflet, ci și singuri în fața provocărilor vieții de zi cu zi. Până într-o zi, când lucrurile iau o întorsătură neașteptată. O mătușă bătrână, bogată și excentrică îi lasă lui Holly niște fotografii care ar putea să-i ajute pe copii să găsească o moștenire ce le -ar rezolva toate problemele. Doar că ei nu sunt singurii care caută comoara…

Volum nominalizat pentru Costa Book Award și Carnegie Medal.

Iar seria The Spinster Club de Holly Bourne  vine la Gama imago in curand si v-o recomand cu drag. O sa va indragostiti de personajele seriei!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.