Recenzie Cronicile lui Magnus Bane

Nu e ușor să fii Magnus Bane. Ca magician, este adeseori chemat să rezolve probleme altora. Viața lui a fost lungă și iubirile numeroase. Iar Magnus are întotdeauna grijă să se afle în locul potrivit la momentul potrivit – sau poate nepotrivit.

Revoluția franceză, era prohibiției, marea pană de curent din New York City, prima mare bătălie între Valentine și Institutul din New York…Magnus s-a aflat de fiecare dată acolo și de obicei în miezul acțiunii. Dar să o scoată pe Maria Antoaneta din Franța nu e nimic față de iubirea lui pentru vampirul Camille Belcourt – sau prima întâlnire cu Alec Lightwood.

Deși povestea lui Magnus e departe de a se fi încheiat, toate aceste istorioare aruncă puțină lumină asupra firii sale adeseori enigmatice. Ce se întâmplă când un magician nemuritor își pierde mințile? Sunt toți membrii familiei Herondale la fel de imprevizibili ca Will? (Răspunsul este: da)

Ce s-a întâmplat de fapt la Hotelul Dumort?

Cum a devenit vampir Raphael Santiago? Ce îi cumperi iubitului tău vânător de umbre cu care nu ieși în mod oficial? Și de ce a fost Magnus alungat din Peru?

Magnus nu va putea niciodată să-și spună toate poveștile sale. Nimeni nu-l va crede. Dar aveți aici unsprezece povestiri care vă pot ajuta să-l înțelegeți mai bine – și despre care își dorește probabil să nu se afle niciodată.

Recenzie:

 

Iubesc foarte mult seriile Instrumente Mortale si Dispozitive Infernale de Cassandra Clare și Magnus întotdeauna a fost unul dintre cele mai interesante personaje din lumea creata de Cassandra. Sunt foarte fericita pentru ocazia de a-l cunoaște mai bine și de a învăța despre trecutul său care este înfricoșător de lung. Sincer, încă de când am început să citesc aceste serii, mi-am pus intrebari  despre enigmaticul Magnus si  secretele pe care le ascunde  viața lui lungă și acest volum a fost ceea ce am asteptat de mult timp.

Îl iubesc pe Magnus pentru că este nebunia personificată. Niciodata nu o sa-l poti incadra intr-o singura categorie. Mereu ma uimeste, ma amuza si de fiecare data ma surprinde cu ceva nou. Un start frumos pentru serie.

În prima nuvelă calatorim cu Magnus în Peru si avem alte cateva aventuri care au fost foarte distractive și m-au făcut să râd cu voce tare de cele mai multe ori, dar de asemenea, vedem puțin din inima adevăratului Magnus, nu doar cel care face întotdeauna remarci sarcastice sau este  nonsalant.

Discutiile dintre Magnus și Ragnor și personalitatea lui Magnus fac din această carte o lectura foarte plăcută. Volumul  include maimuțe păianjen, pirați, covoare zburătoare și băuturi exotice, preferatele lui Magnus. Deci, evident, am iubit fiecare poveste in parte!

Nu sunt sigura ce s-a întâmplat cu adevărat în Peru, dar această  nuvela fost  plina de magie, distracție și, de asemenea, tristă. Printre toate hainele și aventurile strălucitoare există câteva momente dureroase în care Magnus analizează costul real al vieții. Eternitatea poate fi singuratica!
Dar oricum, cartea  ne-a aratat  o poveste minunată despre măreția lui Magnus Bane și abia aștept să citesc mai mult!

Ceea ce mi-a placut enorm la acest volum de nuvele au fost ilustratiile fiecarei nuvele.

 

A fost lectura scurtă, foarte distractivă și care m-a facut ssa il indragesc mai mult pe Magnus , nu ca nu il indrageam inainte , dar vazand totul prin ochii lui, este imposibil sa nu te simti conectat/a in poveste si amintirile lui .

Cartea Cronicile lui Magnus Bane a fost oferita colegei noastre, Mirela, pentru recenzie de catre Cartepedia careia ii multumim.
Daca vreti sa il luati pe Marele Magician al Brooklyn-ului o puteti face cu un CLICK AICI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.