Frumusetea lucrurilor trecatoare de Andrada Coos

on

Produs publicat in 2017 de Adenium

Data aparitiei: Mai 2017

Tip coperta: Brosata

ISBN: 978-606-742-240-5

Nr.Pagini: 179

Imagini pentru frumusetea lucrurilor andrada coos

Descriere:

 

Proaspăt ajunsă în Japonia, Adriana încearcă să se integreze în viața studențească, cu rezultate îndoielnice. În cele din urmă, își găsește locul în rândul celorlalți studenți străini: australieni petrecăreți, englezi plini de ei, finlandezi scandalagii și, bineînțeles, singurul alt român pe care îl întâlnește acolo. Împreună, explorează temple, încearcă diverse chimonouri, participă la ceremonii, vizitează cluburi de jazz și travestiți și filosofează pe tema eternei fascinații japoneze. O perspectivă plină de umor asupra frumuseții, frustrărilor și nebuniei vieții într-una dintre cele mai admirate culturi din lume.

Imagini pentru frumusetea lucrurilor andrada coos

Andrada Cooș s‑a născut în Reghin, județul Mureș și este absolventă a Departamentului de Jurnalism al Universității „Babeș‑Bolyai” din Cluj‑Napoca. A urmat cursurile de creație literară ale Universității Brunel din Londra sub îndrumarea lui Fay Wheldon, după care a câștigat o bursă de cercetare la o renumită universitate din Kyoto. Cititoare avidă, Andrada a trăit în șase țări, are două tatuaje și o pasiune pentru toate lucrurile frumoase.

Când am primit această carte pentru recenzie am avut anumite reţineri să-l citesc, deoarece nu sunt o mare fană a lumii japonezilor, mare greşeală. Odată începută nu am mai putut lăsa cartea din mâna, era atât de captivant şi de frumos scris. Autoarea are un stil atât de frumos de a descrie lucrurile. Prima dată m-am îndrăgostit de peisajele descrise în carte, de obiceiurile ciudate dar totodată foarte interesante ale japonezilor, de personajele foarte diferite dar totuşi fascinante.

În carte este vorba despre o fată pe nume Adriana care soseşte in Japonia pentru a începe facultatea. Ea încearcă să se integreze în lumea “niponă” unde urmează să-şi petreacă următorii 2 ani. Îşi face foarte repede prieteni noi si o să petreacă foare mult timp si o sa-si creeze  amintiri foarte frumoase impreuna cu ei.

Prietenii ei sunt de diferite rase si naţiuni ceea ce face ca lucrurile să devină şi mai interesante. Din fericire pentru ea întâlneşte şi un român acolo pe nume Alex cu care o să aibă o relatie mai strânsă de prietenie.

Pe parcursul cărţii autoarea ne introduce în lumea şi cultura Japoneză, ne face cunoştinţă cu obiceiurile lor foarte ciudate dar interesante, ne povesteşte despre cultura lor, despre templele lor superbe, mâncarea lor specifică, ţinutele tradiţionale, toate descrise într-un mod superb.

Cel mai mult mi-a plăcut partea când Adriana pleacă împreună cu Alex să escalde muntele Fuji. Era foarte interesant că Adriana deşi nu era o amatoare de alpinism a ales totuşi să urce în vârful muntelui pentru a vedea răsăritul soarelui cum nu a văzut-o niciodată.

Imagini pentru onsen

În cartea Andradei descoperim denumiri japoneze, care pentru noi sunt foarte ciudate dar totuşi fascinante. Mâncăruri specifice japoneze, obiceiuri ciudate dar totuşi foarte interesante. De exemplu mie mi s-a părut foarte ciudat că japonezii merg în “onsen-uri” unde fac baie în comun şi nimeni nu poartă costum de baie, şi nimeni nu se simte jenat de nuditatea celuilalt.

Adriana trece prin nişte experienţe foarte frumoase şi ciudate în acelaşi timp dar aceste experienţe o să fie nişte amintiri de neuitat pe care o să le poarte cu ea toată viaţa.

Acest roman mi-a deschis apetitul să cunosc mai bine cultura Japoneză şi o recomand tuturor, este absolut minunată.

Multumim Andradei pentru exemplarul oferit. Puteti cumpara cartea Frumusetea lucrurilor trecatoare  cu un CLICK AICI 

Imagini pentru onsen

Recenzie realizata de Imola .

 

2 Comments Add yours

  1. Rodica says:

    Interesantă şi frumoasă descriere……

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.