Books to read, Movies to watch

23032604_10156078867911833_5564917007645178424_n

Hey, coltisori.  Incepand de astazi, in fiecare vineri am sa va prezint o carte si un film/serial care trebuie sa se regasesca  si pe lista voastra. Sper sa va placa rubrica si o sa incerc sa fac recomandarile cat mai diversificate.

Book Imagini pentru book

Am ales o carte proaspat publicata la Editura Nemira pentru ca este una dintre cartile care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca , in cazul in care sunteti fani fantasy. Autoarea Victoria Schwab este una dintre preferatele mele cand vine vorba de lumi magnifice create si cu siguranta o s-o indragiti si voi, in cazul in care nu v-ati intalnit inca cu stilul ei in Acest cantec neimblanzit  aparuta la Editura Herg Benet ( Duetul nostru intunecat este recent publicata ).

Sper sa va placa Partea intunecata a magiei pentru ca este o carte de 5 stele!

ve-schwab---partea-intunecata-a-magiei_c1

Intr-un univers guvernat de magie exista mai multe Londre: Rosie, Gri, Alba si, in trecut, una Neagra.

Kell este ultimul dintre Antari, magicieni care pot calatori intre lumile paralele. A crescut in Londra Rosie si este mesagerul oficial pentru afacerile cu sangeroasa Londra Alba si cu Londra Gri, cea fara de magie.  Neoficial insa, Kell e un contrabandist pasionat de artefacte din alte lumi Lila, o hoata care bantuite in travesti strazile Londrei Gri si viseaza sa ajunga pirat, ii fura un obiect magic extrem de periculos. Initial dusmani, Kell si Lila sunt nevoiti sa se ajute unul pe altul cand isi dau seama ca au intrat intr-o conspiratie mortala.

Movie/TvShow

Imagini pentru movie

La film/serial am ales un serial coreean pe care inca nu l-am vazut , dar planuiesc pentru ca am auzit numai pareri pozitive si sunt sigura ca nu o sa fiu dezamagita. Cam de vreo 4-5 luni am inceput sa urmaresc seriale coreene aka kdramas si inca nu am vazut foarte multe. Anyway, am gasit o traducere a descrierii serialului pe pagina Anykutza  pe care am preluat-o ( puteti urmari pe pagina serialul cu subtitrare in romana) .

Imagini pentru goblin kdrama

Kim Shin este un goblin care este blestemat sa fie nemuritor si isi foloseste puterile pentru a-i ajuta pe altii. El traieste impreuna cu un Inger al Mortii, care are amnezie si nu-si poate aminti trecutul.
Pentru a-si termina nemurirea, Shin trebuie sa caute o mireasa umana, care sa-i poata scoate sabia din piept si sa-l transforme in cenusa. O intalneste pe Ji Eun Tak, o eleva de liceu care, in ciuda realitatii dureroasa, ramane optimista si sfarseste prin a se indragosti de Goblin. Ea lucreaza pentru Sunny, proprietara unui mic restaurant , care este o fata luminoasa si atractiva, iubita de toti oamenii. Cu toate acestea, cand il intalneste pe Ingerul Mortii, incepe sa se schimbe.
Sper ca v-a placut aceasta noua rubrica si va astept si vinerea viitoarea la Books to Read & Movies  to watch .
Pupici!
Julia

One Comment Add yours

  1. Georgiana Matei says:

    Buna idee sa faci aceasta rubrica saptamanala, imbogateste blog-ul cu ceva diversitate,pe langa domeniul livresc. 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.