Extaz de Lauren Kate via Libris

a4capture“Extaz”

de Lauren Kate

Recenzie

 

Sinopsis: „Fără trecut, viitorul nu există!
Lucinda și Daniel sunt în continuare împreună… dar oare pentru cât timp? De-a lungul secolelor s-au întâlnit de nenumărate ori, dar au fost condamnați de fiecare dată la un sfârșit tragic. Pe măsură ce forțele întunericului se apropie, amenințătoare, pentru bătălia finală, sacrificiile celor doi tineri devin mai mari ca niciodată. Rememorând diverse momente din viețile ei trecute, Lucinda își dă seama că în mintea și-n sufletul ei e îngropat adânc un secret care reprezintă șansa amândurora
la mântuire. Vor găsi oare cei doi îndrăgostiți calea de a rupe blestemul care-i desparte de mii de ani?”

Fanii seriei „Damnare” de Lauren Kate nu vor fi dezamagiti de „Ëxtaz”, a patra si ultima carte care incheie totul. In aceasta carte, totul este la intensitate maxima, si nu vorbesc de dragostea dintre Luce si Daniel, ci de istoria si viitorul Ingerilor. Adevarul legat de Lucinda va iesi in sfarsit la suprafata, iar tradarea va fi cunoscuta de toata lumea.

„Extaz” continua exact de unde s-a incheiat „Pasiune” si te introduce imediat in aventurile celor doi protagonisti. Lauren Kate a facut o tranzitie usor de urmat in cele doua carti, aceasta mentionand evenimente anterioare petrecute in primele volume, facand totul mai usor. Din primele pagini am fost prinsa in poveste, fiind foarte curioasa sa aflu adevarul din spatele blestemului Lucindei.

Lauren Kate a stiut cum sa imbineze actiunea cu suspansul. Mi-a placut mult ca aceasta a descris locurile pana la cel mai mic delaliu, permitandu-mi sa vizualizez totul si sa apreciez arhitectura, chiar daca doar mi-o imaginam. Am putut sa simt pericolul care ii inconjurau pe Luce si pe Daniel, asta frustradu-ma fiindu-mi teama de ceea ce se poate intampla.

De asemenea, mi-a placut de Luce mai mult in aceasta carte decat in cele anterioare. Urmarindu-i toate calatoriile , ea s-a schimbat foarte mult ca personaj. Cu siguranta, s-a maturizat enorm, i-am simtit puterea, curajul si loialitatea stralucind. Aceasta era speriata, dar a continuat sa lupte chiar si atunci cand Daniel isi pierduse speranta, iar ea i-a dat puterea de a continua. Pur si simplu am adorat modul in care Lauren Kate a adaugat memoriile trecute ale lui Luce in poveste, acestea nefiind puse la intamplare, avand mult sens. Un alt lucru pe care l-am apreciat a fost ca amintirile lui Luce au aparut pe parcurs si nu au fost bagate deodata. Dupa aflarea adevarului am simtit cum o greutate mi s-a ridicat de pe umeri. In sfarsit totul avea sens si se potrivea cu fiecare detaliu. Am avut un sentiment puternic de afectiune atunci cand am aflat cum s-au cunoscut Luce si Daniel pentru prima data si cum a evoluat dragostea lor. Am putut vedea adancimea dragostei lor si conexiunea dintre ei.

Trebuie sa admit ca plot twist-ul de la final nu m-a surprins cu mult, avand in vedere ca m-am tot gandit la teorii, dar tot imi place cum au fost plasate evenimentele in final. Poate ca am innebunit, dar chiar imi pare rau de ceea ce s-a intamplat cu Lucifer. Acesta era mult pre orbit de dragoste si pre focusat pe furia sa. Totusi, am fost surprinsa de finalul in sine. Nu m-am asteptat niciodata la ce au trebuit sa faca Luce si Daniel, dar in acel moment am apreciat-o cel mai mult pe Luce. Increderea ei de sine a facut-o  memorabila in mintea mea.

Una peste alta, „Extaz” a fost finalul perfect pentru aceasta serie. Trebuie sa admit ca o sa imi lipseasca personajele foarte mult, pe care am inceput sa le iubesc. Pentru mine, finalul a fost unul satisfacator si mi-a dat un sentiment de implinire pe care l-am asteptat pentru poveste de iubire dintre Luce si Daniel.

Multumesc librarie online Libris pentru aceasta carte pe care o gasiti la sectiunea Beletristica 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.