Cantul lui Ahile reprezinta o repunere in scena a miticului razboi troian din perspectiva unui personaj crucial, dar care nu-si face aparitia prea des in epopeea lui Homer: Patrocle, eclipsat in Iliada de faimosul Ahile, „primul intre greci, puternic, frumos, izvorit din trupul unei zeite“. Exilat la curtea lui Peleu, Patrocle se indragosteste de fiul gazdei sale si al nereidei Thetis, semizeul Ahile. Cei doi cresc si sunt educati impreuna de centaurul Chiron, cladind in timp o relatie puternica. Insa odata ce Thetis arata limpede ca nu priveste cu ochi buni dragostea fiului ei pentru un muritor si amandoi sunt tarati intr-un razboi lung si sangeros, tragedia pare gata sa se abata in orice clipa asupra lor.
Poate cineva să-mi contacteze șefii și să le spuna ca nu pot merge la muncă timp de o săptămână sau poate doua?Vorbesc serios! Am nevoie de timp pentru a mă recupera si in mod sigur voi avea nevoie de ajutor profesional. Sunt un dezastru in momentul de fata.
Wow! Nu am cuvinte! Nu-mi amintesc ultima dată când o carte m-a făcut să plâng așa de mult… A fost absolut incredibila, nespus de trista, ce pot spune…inima mea este distrusa complet. Sunt o epava umana in momentul de fata. Multumesc nespus de mult pentru recomandare ( nu mai retin cine mi-a spus ca aceasta carte este publicata si in romana) si daca dupa acesta recenzie nu mai raspund la mesaje inseamna ca am murit de inima franta!
Nici macar nu stiu cu ce sa incep, ce sa spun, cum sa explic, astfel incat cititorii sa inteleaga macar 1% din trairile si sentimentele pe care le-am avut cand am citit acesta carte.
„Îl puteam recunoaște doar prin atingere, prin miros.L-aș cunoaște orb, prin felul în care suflarea lui a venit și picioarele lui au atins pământul. L-aș cunoaște în moarte, la sfârșitul lumii. „
Absolut uimitoare a fost aceasta carte!
Madeleine Miller a reușit să transforme esența povestii lui Ahile într-o examinare proaspătă și inimaginabilă a iubirii, a mândriei și a vanității care face o mare onoare mitologiei din care a fost inspirat această ficțiune.
Puteți simți dragostea și timpul pe care Miller le-a dedicat si efortul herculean depus pentru a spune o altă parte a povestii lui Ahile, care este de multe ori omisă fata de legenda sa, ca cel mai mare războinic. Aceasta nu este o poveste despre faptele sale de vitejie și puterea sa, ci mai degrabă Miller încearcă să pună bazele umanității personajului într-o poveste mai mare a iubirii. In timp ce natura exactă a relației lui Ahile și Patrocle a fost mult timp dezbătută, Miller extinde asupra teoriei clasice o poveste ascunsă între cei doi războinici.
Am văzut o multitudine din experiențele mele reflectate în aceste personaje: îndoieli și temeri cat si speranta și dragostea lor unul pentru celălalt. Trebuie să o felicit pe autoare pentru capacitatea sa de a capta cu exactitate experiențele implicate într-o poveste de dragoste între doi bărbați. A fost dureros și frumos in acelasi timp.
Uneori a fost devastator și frustrant cand am urmărit aceste două personaje, aruncate și împinse de societatea lor in a-și schimba acceptarea unul față de celălalt. Miller folosește natura contestata a relației lor în avantajul ei, subliniind frumusețea dragostei lor.
Acesta carte este dureroasa și grea de citit uneori, dar întotdeauna romantica și întotdeauna frumoasa.
Imaginați-va o moarte atât de mult, încât se simte mai mult ca o amintire…
Cred că a fost o lovitură prea mare pentru mine cand am terminat cartea, dar a fost o lectura magnifică.
Scrisul, modul în care este descris Ahile, prima jumătate a acestei cărți,dezvoltarea usoara a personajele, a fost absolut superbă!Dar întreaga secțiune de mijloc despre războiul troian în curs de dezvoltare a fost plictisitoare. Nimic nu se întâmplase, erau prea multe personaje cu nume nepronunțabile, iar Ahile s-a transformat într-un ,,fund” pompos. Una dintre problemele cu acesta povestire este că se concentrează atât de mult pe onoarea lui Ahile, și acest lucru fost atât de enervant! Această carte accentuează într-adevăr defectele personajelor si din cauza acestora au existat o mulțime de conflicte fundamentale între Patrocle și Ahile.
Indiferent de micile probleme pe care le-am avut cu acesta carte, sfarsitul m-a distrus complet. Am tipat în ultimele 50 de pagini ale acestei cărți.! Speram din suflet ca autoarea va scrie un alt sfarsit.
„ Daca trebuie sa pleci, o sa vin cu tine. Toate fricile mele date uitarii in imbratisarea lui aurie.
Doua umbre se intind in bezna una spre cealalta, in amurgul ce s-a lasat greu, fara speranta. Cand li se intalnesc mainile, se revarsa potop de lumina, ca o suta de urne de aur revarsandu-se din soare.”
Daca aceasta mica recenzie nu v-a convins sa cititi aceasta superba carte , nu stiu ce altceva ar putea!
Tin sa multumesc librariei online Libris pentru cartea oferita.