Ce este frumusetea? de Andreea Moise

Frumusețea este relativă. Acesta e un principiu la care am aderat de nu foarte mult timp. Fiind doar o adolescentă de șaisprezece ani, societatea în care trăim nu a ezitat să mă ocolească și să mă lase în pace. Incertitudini în privința corpului meu mi-au fost băgate pe gât, ajungând ceea ce sunt acum: un haos nesigur pe sine. Având vârsta pe care o am, îmi irosesc mult timp pe rețelele de socializare, locul în care oricine își poate pierde viața aievea. Tot internetul e plin de oameni cu un ten perfect, cu dinți orbitori de albi, cu un păr așezat întotdeauna cum trebuie și, bineînțeles, cu o siluetă de invidiat. Întrebarea pe care mi-o pun  este: Cum ajung eu la standardele acestor oameni? Iar tot eu îmi răspund: Nu ajung!

 

Ne irosim atât de mult din timpul nostru prețios pentru a ajunge cineva care nici măcar nu există, încât pe parcurs ne pierdem pe noi înșine. Eu am ajuns la concluzia că tot ce văd pe Instagram, pe Facebook și pe alte rețele de socializare este o făcătură. Și nici măcar nu mă refer la personalități celebre, ci la oamenii din jurul meu. Țin minte și acum atunci când am început liceul, după ce am aflat la ce liceu am intrat și am primit lista pe care apăreau noii mei colegi, cum i-am căutat pe toți pe Facebook. Bineînțeles, atunci când am făcut în sfârșit cunoștință cu ei, niciunul nu arăta exact ca în pozele postate. Și nu spun asta în nume de rău, ci din contră, am avut ocazia să cunosc cele mai frumoase persoane, atât pe interior, cât și pe exterior. Tot ceea ce încerc să zic este că societatea a creeat un paravan între noi și lumea reală. Adesea judecăm o carte după copertă. Da, din ce în ce mai des, din comoditate sau autosuficiență. Este o greșeală pe care și eu o comit de atâtea ori, iar în timpul acesta pierd ocazia de a cunoaște oameni de calitate.

botched-2

Mergem la sală, mâncăm sănătos, ne îmbrăcăm cu haine de firmă și punem tencuiala pe față mai mult pentru a-i încânta pe cei din jurul nostru. Ne dăm drept cine nu suntem și punem mult prea mult accentul pe ceea ce vor alții, nu pe ceea ce vrem noi. Nu e nimic greșit în a avea grijă de tine atât fizic, cât și psihic, dar dacă faci asta, o faci strict pentru tine. Du-te la sală pentru că tu vrei să faci asta, poartă acele tocuri pentru că ție iți plac și pune-ți acel ruj roșu pentru că știi că te reprezintă. Investește-ți timp în tine, pentru a te mulțumi pe tine, nu pe alții. Crede-mă, atâta timp cât tu ai încredere în tine și știi cât de frumos/frumoasă ești, vei cuceri Universul. Iar dacă oamenii nu observă asta, înseamnă că frumusețea lor este diferită de frumusețea ta.

De ce umanitatea a ajuns în punctul în care preferă să stea pe lângă cei care au un aspect plăcut ochiului și îi evită pe cei care merită să fie numiți frumoși, cei cu un suflet bun? Am ajuns să fim atât de aspru judecați de aspectul nostru fizic, încât nu putem nici să deschidem gura, o părere a fost deja creată despre noi. Muncim mai mult pentru aparențele noastre fizice, iar creierul nostru este lăsat de-o parte. Eu, personal, m-am săturat să mă dau drept cineva ce nu sunt. De un lucru sunt sigură, niciodată nu voi fi în stare să mulțumesc pe toată lumea, așa că scopul meu este să mă mulțumesc pe mine.

Chiar dacă sunt abia la începutul drumului meu, știu că viața asta e mult prea scurtă pentru a avea regrete. Descoperă, muncește, fă ceea ce îți place și nu te lăsa influențat de ceea ce zic alții. Continuă să îți urmărești visele și nu te lăsa niciodată bătut, indiferent de câte ori ai eșuat sau de câte persoane sunt împotriva ta. Da, stai liniștit, Universul te va urma. Așa am auzit. Tu ce știi despre asta?

36362015_1760940950654636_4304552387399385088_n

 

Articol scris de colega mea de blog/pagina  ANDREEA MOISE  pentru Radio Guerilla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.