Te pierzi in lectura

Oare există un sentiment mai plăcut decât acela de a te pierde cu totul în lumea ficțională a unei cărți? Este adevărat, să stai cu familia sau cu prietenii este minunat, dar uneori ai nevoie de timp pentru tine. Timp în care contemplezi asupra vieții tale, asupra momentelor bune și momentelor mai puțin bune. Realizezi cât de mult ai evoluat, chiar dacă ai făcut multe greșeli. Pănă la urmă cu toții suntem oameni, cu toții greșim. Iar unoeri simți nevoia să evadezi de lumea asta care îți pare mizerabilă, așa că, te pui în pat și deschizi o carte, obiectul salvării.

Cu fiecare pagină citită, cu fiecare capitol terminat inima ta se intregește. Personajele îți devin cei mai buni prieteni și te întrebi cum ai ajuns să ții atât de mult la persoane care nici măcar nu există. Trece o oră, apoi încă una și încă una, si te trezești închizând cartea, luându-ți la revedere. Dar tu știi că îi vei reîntâlni, pentru că ești la o recitire distanță de asta.

Fiecare are cartea sa preferată, acea poveste care ți-a împachetat inima în caldură, iar fiecare lucru legat de acea lume ficțională îți aduce un zambet pe buze. După care începi sa devorezi din ce în ce mai multe povești, fiindu-ți în continuarea foame, vrând să descoperi din ce în ce mai multe. Dar ce se întamplă atunci când parcă nu ești la fel de înfometat ca înainte? E ca acel gol în stomac care te oprește să mănânci, știi că ai nevoie de mâncare, dar pur și simplu nu poți să o înghiți. Lumea exterioară te afectează atât de mult încât nu poți să faci nici măcar acel singur lucru care te poate teleporta. Stai in liniște, dorindu-ți să pui mâna pe o carte, să iți faci prieteni noi și să călătorești pe tărâmuri nemaîntâlnite. Dar golul acela este încă acolo, dar parcă acum acesta s-a transformat într-o gaură neagră care ușor, ușor pune stăpânire pe tine. Și iți reamintești cum iți petreceai serile in pat, cu o cana de ceai langă tine citind ore în șir. Îți promiteai că acela va fi ultimul capitol, dar știai că nu o sa te oprești până când nu o să terminai cartea. Acum ce se întamplă? Nu poți să termini nici măcar un capitol. Nimic nu se lipește de tine, parcă nimic nu îți mai aduce valul acela de fericire. Și te uiți cu invidie la cei care încă găsesc bucuria.

Dar nu te îngrijora! Tot ce trebuie să faci este să găsești din nou acea carte care te-a introdus la început în această lume fantastică. Totul o să se aranjeze la locul său intr-un final. Ce daca nu mai citești o sută de cărți într-un an? Poate că ai citit doar două până acum, dar ceea ce contează e că poate aceste două cărți te-au facut să te simți bine. E bine că măcar, pentru un moment, ești tu și îți deschizi inima unui univers nou.

Continua sa citesti, chiar daca este doar o carte pe an.

One Comment Add yours

  1. ParkAhMi says:

    Ce mesaj călduros și plin de sinceritate! Adevărul este ca odată intrat într-o comunitate de cititori ,fie online ,fie în viața reală ,ajungi să te simți condiționat în a citi cât mai multe titluri -chiar și cele care poate nu te atrag în mod special. Dar nu contează dacă ceea ce citești e în trend ,o carte care a fost adaptată într-un film sau o carte cu multe recenzii negative ,cât timp este o lectură care te ajută sa evadezi din cotidian și să înveți să te regăsești și să îți rezolvi problemele!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.