Mini recenzie Cinder de Marissa Meyer Editura Epica

on

Cinder

de Marissa Meyer

Sinopsis: La 126 de ani dupa Al Patrulea Razboi Mondial, oamenii si androizii aglomereaza strazile zgomotoase ale Noului Beijing. O molima letala face ravagii printre cetateni. Din spatiu, un popor lunar nemilos priveste cu atentie, asteptand sa actioneze. Nimeni nu stie ca soarta Pamantului atarna pe umerii unei singure fete…

Cinder, o adolescenta de saisprezece ani, mecanic talentat, e cyborg. Provenind dintr-o regiune defavorizata, e urmarita de un trecut misterios si detestata de mama ei vitrega. Dar cand viata ei se intrepatrunde cu cea a chipesului print Kai, fata se trezeste in centrul unei lupte intergalactice si a unei atractii interzise.

Captiva intre datorie si libertate, loialitate si tradare, tanara trebuie sa descopere secretele trecutului ei pentru a putea proteja viitorul omenirii. Intrucat exista ceva neobisnuit in legatura cu Cinder, ceva pentru care unii ar face moarte de om.

Pentru mine Cinder a fost ceva nou, fiind prima repovestire a unui basm pe care am citit-o eu. A fost o carte usoara si scurta, pe care am terminat-o in mai putin de o zi pentru ca nu am putut sa o las jos din mana. Trebuie sa recunosc ca acest fantasy impletit cu SF-ul si distopia ma intriga. Autoarea a facut o treaba excelenta in a-si pune semnatura pe povestile preluate si facandu-le ale ei.

Am iubit scrisul Marissei Myer si lumea pe care a creat-o, iar intreaga poveste a fost intr-adevar magica si plina de imaginatie. Cinder este o protagonista uimitoare, pe care nu am gasit-o deloc enervanta. I-am adorat sarcasmul si umorul, iar ea este cea care pune un twist asupra povestii, ceea ce o face unica. Este un personaj care evolueaza usor pe parcursul firului narativ si abia astept sa vad in ce punct va ajunge aceasta la finalul seriei.

Antagonista, Regina Levana este, pai…o urasc din toata inima mea. Si asta este exact ceea ce imi doresc de la un antagonist. Nu imi place sa citesc despre raufacatori care nu sunt intelesi sau poate nu chiar atat de rai, imi plac cei care au sete de sange, care au un egoism salbatic.

Ceea ce nu m-a surprins a fost finalul. Avand in vedere toate cartile pe care le-am citit deja prevad anumite plot twist-uri, acesta nelasandu-ma surprinsa. Dar cu toate acestea, cartea mi s-a parut la fel de placuta si abia astept sa citesc Scarlet.

Va recomand cu toata inima aceasta carte, mai ales daca sunteti noi in lumea cititului.

Cinder poate fi gasita si la noi la editura Epica.

2 Comments Add yours

  1. Roxana Negut says:

    Multumesc pentru recenzie! Abia astept sa o citesc 😊.

    Liked by 2 people

  2. bookssquad says:

    M- ai convins! Cartea aceasta ajunge pe lista mea de lecturi în viitorul apropiat! Mulțumesc! Faci o treabă grozavă!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.