MustRead: “Palatul de Spini” Eliza Mazilu – Recenzie

Pentru fanii autoarelor Sarah J. Maas, Cassandra Clare, Leigh Bardugo sau Holly Black.

Cand am primit prima data aceasta carte, am fost foarte entuziasmata datorita genului si a faptului ca este scrisa de o romanca. Acum dupa ce am citit-o, pot spune cu usurinta faptul ca a reusit chiar sa-mi depaseasca asteptarile fiind o carte foarte buna!

2019-02-23-16-18-46-347.jpg

“Un taram unde magia nu cunoaste limite
Emryn, o simpla muritoare cu o reputatie proasta, ar fi dat orice sa scape de puterile ei. Facand parte dintr-un popor de sclavi controlati de elfi, secretul sau ar putea s-o coste nu numai viata ei, ci si a familiei sale. Stia de la o varsta frageda ca avea abilitati pe care niciun muritor nu ar trebui sa le aiba, ce o faceau sa se intrebe daca nu cumva in timp ar putea atrage atentia elfilor Luminii, cele mai puternice creaturi din lume.
Avea dreptate.
Fiind descoperita si condamnata la moarte, Emryn a fost salvata de o bestie mitica si infioratoare care a dus-o tocmai in inima orasului elfilor Intunecati, un popor meschin ce ura oamenii. Afland ca va fi folosita de un grup de rebeli pentru a detrona Marele Consiliu al Elfilor si ca familia ei se afla in mare pericol, Emryn a luat o decizie pe care nu credea ca o va lua vreodata – ii va ajuta sa schimbe istoria lumii, cu pretul protejarii familiei sale. Captiva intr-o lume a frumusetii, a inselatoriei si a cruzimii, singura arma a lui Emryn impotriva lor era sufletul ei. Dar cat va dura pana si-l va pierde?”
Aceasta carte este combinatia perfecta intre magie, umor, dragoste si dedicatie. Am savurat-o cu mare placere si fiecare aspect al cartii a fost foarte bine creat si construit. Singura problema ar fi finalul, nu este unul. Am fost plimbata de la agonie la extaz, de la fericire la tristete, iar finalul a fost total neastepat lasandu-ma dorindu-mi mai mult de la volumul urmator. Vreau sa fiu prima care citeste volumul urmator, am nevoie de mai mult.
Universul in care are loc actiunea este Aelford si are si o mica harta la inceputul cartii. In el traiesc atat elfi cat si oameni. Elfii sunt impartiti in Elfii Intunecati si Elfii Luminii, nu va lasati pacaliti de nume totusi, fiecare Elf poate practica magie si manui un element, focul, apa, aerul, pamantul, umbrele. Oamenii nu sunt asa de bine vazuti si nu inseamna nimic pentru elfi, insa elfii au probleme mai mari intre ei insisi si duc razboaie si tradari de zeci de ani.
Ce m-a facut sa iubesc asa mult cartea pe langa univers au fost personajele, iar cum nu exista inca artwork-uri cu ele, m-am decis sa improvizez:
Emryn (cu urechile aranjate de Asteria), om din Aelwic, salvata de Reghan, poate manui Aeria desi e om, personaj principal, isi iubeste fratii si vrea sa faca dreptate:
Emryn.jpg
Asteria Varangot, Elf al Luminii, poate manui Ashe, geamana lui Reghan Varangot, mostenitoare de drept la tron, adora bijuteriile, rochiile extravagante si scandalurile:
Asteria Varangot.jpg
Reghan Varangot, Elf al Luminii, poate manui Ashe, geamanul lui Asteria Varangot, mostenitor de drept la tron, isi iubeste sora si vrea sa aduca dreptatea, control freak:
Reghan Varangot.jpg
Conan Rynstar, Elf al Luminii, poate manui Amane, mostenitor de drept la tron, nu-i place politica, sarlatan, simt al umorului dezvoltat, ii place sa triseze la carti:
Conan Rynstar.jpg
Lyra, fiica lordului Eldrin, poate manui Dulra, prietena din copilarie cu Conan, membra a Ordinului Negru:
Lyra
Sper ca veti citi si voi cartea si imi veti lasa opiniile in comentarii in legatura cu parerea voastra despre ea. O puteti gasi de cumparat pe siteul librariei online Libris: https://www.libris.ro/palatul-de-spini-cantecul-umbrelor-vol-1-eliza-LIB978-606-8953-77-9–p10876706.html
2019-02-28-20-56-16-871
Emryn & Asteria
Emryn & Asteria.png

One Comment Add yours

  1. Roxanam1412 says:

    Suna foarte bine descrierea si recenzia facuta de tine. Mi-a atras deja atenția aceasta carte de cand am tot vazut-o pe instagram si eram foarte curioasa in privința ei. M-ai convins ca e o carte buna si acum se afla pe wishlist.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.