Alb Letal acum la Editura Trei

on

Alb letal, cel de-al patrulea volum din seria Cormoran Strike de Robert Galbraith, a apărut în limba română astăzi, 22 aprilie. Este nu doar cea mai spectaculoasă carte scrisă până acum de Galbraith, ci și un roman polițist extrem de captivant.

Detectivul Cormoran Strike se confruntă cu politicieni perfizi și pericolele unei faime nedorite într-o anchetă complicată care îl poartă în locuri neașteptate și îi prilejuiește întâlnirea cu personaje tenebroase și viclene.

Când Billy, un tânăr dezechilibrat emoțional, intră în biroul detectivului particular Cormoran Strike ca să-i ceară ajutorul pentru anchetarea unei crime la care crede că a asistat în copilărie, Strike e profund tulburat. Chiar dacă Billy are probleme psihice evidente și nu-și poate aminti prea multe detalii concrete, el și povestea lui au ceva sincer. Dar înainte ca Strike să-l poată întreba mai multe, Billy intră în panică și fuge. 
Încercând să elucideze povestea lui Billy, Strike și Robin Ellacott – cândva asistenta lui, acum parteneră a agenției – pornesc pe un drum întortocheat, care îi duce de pe străduțele Londrei într-un birou discret din Parlament și la un conac somptuos, dar sumbru, din adâncul zonei rurale. 
De-a lungul acestei anchete labirintice, viața lui Strike e departe de a fi una simplă: celebritatea câștigată ca detectiv particular înseamnă totodată că nu mai poate acționa nestingherit, în culise, așa cum o făcuse cândva. În plus, relația cu fosta lui asistentă e mai încordată ca oricând – Robin e acum neprețuită pentru afacerea lui Strike, dar relația lor personală e mult, mult mai spinoasă… 

 „Confirmă excepționala capacitate de povestitor a lui Galbraith.“ – Daily Mail 

„Ambițios, sofisticat și stilat.“ – Times

 „Alb letal este un thriller captivant în care personajele se luptă nu doar cu infracționalitatea, ci și cu moralitatea.“ – Wall Street Journal

Robert Galbraith este pseudonimul lui J.K. Rowling, autoarea bestsellerurilor din seria Harry Potterși a romanului Moarte subită. Primele trei romane din seria Cormoran Strike, Chemarea cucului, Viermele de mătase și Carieră malefică, au ajuns toate în topurile naționale și internaționale și au fost ecranizate în producția lui Brontë Film and Television

4 Comments Add yours

 1. Roxanam1412 says:

  Pana acum nu am auzit de aceasta serie. Am inceput sa dezvolt o pasiune pentru romanele polițiste. O sa pun si seria aceasta pe wishlist in acest caz.

  Like

  1. Julia says:

   Stii cine a scris-o? JK Rowling

   Like

   1. Roxanam1412 says:

    Am vazut la final ca este pseudonimul lui J.K.Rowling insa pana sa citesc articolul habar nu aveam ca a scris carti si sub alt nume.

    Like

 2. Oana Zanfir says:

  Suna foarte bine.Sincer romanele politiste nu imi plac asa de mult ,insa unele au ceva aparte .

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.