Pierce Brown vine in Romania in perioada 23-25 aprilie. Nu rata intalnirea cu Pierce Brown!

on

pierce-brown-in-romania-1000x1000

De Ziua Internațională a Cărții,

îndrăgitul scriitor american Pierce Brown , autorul trilogi ei „Furia roșie” ,

sosește în România!

 

  • Respins, la început, de peste 120 de agenți literari, Pierce Brown este astăzi unul dintre cei mai îndrăgiți autori de SF & Fantasy de către cititorii din noua generație.
  • Trilogia „Furia roșie” a fost publicată în peste 25 de limbi și inclusă pe listele de bestselleruri ale celor mai prestigioase publicații de peste Ocean.
  • În 2014, Universal Pictures a cumpărat drepturile de ecranizare, în urma unei licitații care a depășit suma de 1 milion de dolari.
  • Detalii despre programul lui Pierce Brown în România, pe www.editura-paladin.ro și http://www.editura-youngart.ro. Accesul la evenimente este gratuit, în limita locurilor disponibile.

pierce-brown-in-romania-1640x640

La începutul săptămânii viitoare, în perioada 23 -25 aprilie, Pierce Brown , unul dintre numele în ascensiune ale literaturii SF & Fantasy, vine în România, la învitația editorului său roman, Editura Paladin, imprint al Grupului Editorial ART. Toți cei care doresc să îl întâlnească sunt așteptați miercuri, 25 aprilie, începând cu ora14:00, la Apollo 111 (Palatul Universul, str. Actor Ion Brezoianu nr 23-25).

 

C arismaticul autor american care , în ultimii ani , a cucerit definitiv inimile fanilor SF & Fantasy din întreaga lume , a d evenit celebru la 26 de ani cu primul volum al trilogiei „Furia roșie”. Cartea, ajunsă rapid în topul bestseller uri al prestigioaselor The New York Times și USA Today , având drepturile de ecranizare vândute către Universal Pictures, a fost tradusă cu succes și în România la Editura Paladin, bucurându-se de entuziasmul unui număr impresionant de cititori din noua generație.

pierce-brown-in-romania-web

Pierce Brown s-a născut în 1988. Este licențiat în Științe Politice și Economie, după absolvire lucrând, timp de aproape un an, pentru campania politică a senatorul Dino Rossi, al cărui șofer personal a fost, apoi la un startup on-line, pentru care concepea materiale de marketing.

Începând de la 18 ani, a scris 6 cărți fantasy și de ficțiune istorică, care i-au fost respinse de nu mai puțin de 120 de agenți literari. A început să scrie „Furia Roșie” („Red Rising”) la 22 de ani, pe când locuia deasupra garajului părinților săi, inspirat de Antigona și de escaladele pe care le făcea cu prietenii lui. Cartea a fost scrisă în numai două luni și, la început, a avut soarta manuscriselor anterioare.

În 2011, Pierce s-a mutat în Los Angeles în garajul fostului său profesor de științe politice, a reușit să convingă un agent să preia spre reprezentare Furia Roșie și a început să lucreze la NBC ca stagiar și ghid pentru vizitatorii studiourilor.

În 2013, prestigioasa editură Random House a cumpărat drepturile de publicare ale romanului, care a văzut lumina tiparului în 2014: în mai puțin de doi ani, cartea a fost tradusă în peste 25 de limbi.

În februarie 2014, Universal Pictures a achiziționat drepturile de ecranizare pentru „Furia Roșie” în urma unei licitații care a depășit suma de 1 milion de dolari.

Urmarea cărții, „Golden Son” („Furia Aurie”), a apărut în anul 2015 și a ajuns pe locul 6 pe lista de bestselleruri The New York Times.

În 2016, al treilea volum al trilogiei, „Morning Star” („Furia Dimineții”), a ajuns pe locul 1 în lista de bestselleruri din The New York Times și pe locul 1 în lista de bestselleruri din USA Today.

 

În 2017, Pierce împreună cu Rik Hoskin a scris acțiunea și dialogurile pentru o serie BD intitulată „Red Rising: Sons of Ares”, ilustrată de Eli Powell, care este un prequel la „Furia Roșie”. Dynamite Entertainment a publicat până acum 6 numere din serie.

„Trilogia Furia Roșie este SF-ul cel mai imaginativ și inventiv pe care l-am citit de mulți, mulți ani”, a spus Joe Rybandt, editor de BD-uri. „Este Împăratul muștelor post-modern, cu un limbaj liric, care amintește de minunatul Anthony Burgess, autorul Portocalei mecanice. Mi-au plăcut enorm romanele și am fost încântat să lucrez direct cu Pierce, pentru a-i aduce viziunea la viață, sub formă de comicsuri.”

În 2018, Pierce a publicat primul roman dintr-o nouă trilogie care continuă evenimentele din cea anterioară – „Iron Gold” (cartea se află în traducere și va apărea la Paladin la sfârşitul acestui an). Potrivit spuselor lui Pierce, „Tema principală a noii serii va fi: «Ce este preferabil, conducere și ordine, sau haos și libertate?» De data asta însă vor exista mai multe puncte de vedere, nu doar cele ale lui Darrow.”

Al doilea roman al trilogiei se numește „Dark Age” și va fi publicat spre finalul acestui an.

 

Grupul Editorial Art a publicat trilogia începând din 2016 – „Furia Roșie” și „Furia Aurie”, 2017 – „Furia Dimineții”, toate volumele, în traducerea Iuliei Pomagă.

One Comment Add yours

  1. Teser Andree says:

    Aștept cu nerăbdare sa-mi cumpăr cărțile lui❤❤❤❤

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.