Recenzie Ready Player One de Ernest Cline /Editura Nemira

Ready player one

De Ernest Cline

 

Sinopsis: In 2045, lumea noastra nu este locul in care ai vrea sa traiesti. Singurele momente cand Wade Watts se simte in viata sunt cand evadeaza in OASIS, o utopie virtuala vasta, unde aproape toti oamenii isi petrec zilele.

Cand excentricul creator al OASIS-ului moare, lasa in urma o multime de enigme bazate pe obsesia lui pentru cultura pop din deceniile trecute. Iar cine le va rezolva primul va mosteni imensa lui avere si controlul total asupra OASIS.

Wade reuseste primul sa rezolve puzzle-ul cu care incepe jocul. Deodata intra in joc cu rivali care sunt gata sa ucida pentru premiul cel mare. Cursa pe viata si pe moarte a inceput si nu poate supravietui decat daca o castiga.

Ready player one este o calatorie aventuroasa intr-un concurs virtual unde castigatorul are sansa de a detine cea mai importanta franciza de jocuri din lume si de a deveni  mai bogat decat Jeff Bezon! Actiunea devine 

interesanta atunci cand elementele realitatii se imbina cu 

cele virtuale cum ar fi: moartea, iubirea si aliantele nu doar 

virtuale.

 

Apreciez cartea deoarece pentru mine a fost ca o oda in cinstea evolutiei calculatoarelor si a 

jocurilor video. 
Pentru cineva care a trăit călătoria, într-adevăr apreciez transformarea magică a tehnologiei care a crescut de nicăieri pentru a crea o lume nouă, cu o serie de noi probleme și oportunități pe care le avem astăzi. Doar mai puține informatii legate de istoria lor, de dragul firului narativ, ar fi funcționat mai bine pentru mine. Insa, daca sunteti pasionati de asa ceva, aceste detalii sigur nu va vor deranja.

 

In roman este vorba de o gasca de copii care trebuie să lupte împotriva bătrânilor răi (în viața reală) care conduc o corporație la fel de insidioasă, care intenționează să câștige premiile jocului OASIS și să le folosească pentru a exploata lumea. Deci, sunt adolescenți împotriva adulților, băieți buni împotriva băieților răi semnificativ mai puternici … și speram sa castige echipa potrivită.

 

OASIS este o utopie virtuală, în care utilizatorii se pot conecta și pot fi într-o lume, similară celei reale, o realitate virtuală pe scurt. Sincer, OASIS este jocul meu de vis de când eram copil, așa că am fost foarte entuziasmata înainte de a citi aceasta carte. Am avut așteptări înalte cat un munte și am fost șocatcă am ramas nu numai mulțumita, ci și uimita după ce am citit acest roman. Mi-am luat timp sa citesc asta, mi-a luat in jur de 3-5 zile pentru a citi, si singurul motiv pentru care am stat atat de mult la el este pentru ce mi-am dorit sa ma bucur de roman. Fiind un standalone, trebuia să mă bucur de fiecare clipă.

 

Voi citi cu siguranță acest roman din nou în curând. Nevoia de a ma scufunda intr-un roman superb este o necesitate, iar Ready Player One este alegerea mea pentru asta. O plimbare plină de distracție, cu referire ocazional la unul dintre jocurile / filmele mele preferate din toate timpurile. Acest roman este o nevoie, nu o dorință.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.