Cartea originala vs Editia de film

Nu credeam ca exista vreo problema in identificarea diferentelor dintre cele doua dar am primit diverse intrebari in ultimul timp asa ca m-am gandit sa creez o postare in care sa limpezesc lucrurile.

Screenshot_1.png

In primul rand, asemanarea dintre cele doua (si cea mai importanta) este continutul povestii. Firul narativ al povestii nu este schimbat fata de original, nu este asemanator cu scriptul filmului ci este pur si simplu povestea originala. Deci, fie ca cititi editia de film sau cea originala, este acelasi lucru.

Diferentele dintre ele sunt in general doua. In primul rand coperta, editia de film are in mod logic filmul iar cea originala are o poza aleasa de autoare si de editura care urmeaza sa publice cartea. O alta diferenta ar mai fi ca editia de film mai contine uneori material bonus (precum in After), un fragment nepublicat pana atunci sau un pasaj din carte din alta perspectiva ori un q&a cu actorii sau autoarea.

al-cincilea-val_1_fullsize.jpgal-cincilea-val-cover_mobil.jpg

Sper sa acum sa fie mai clar pentru cititori si deasemenea, fie ca cititi editia de film sau cea originala materialul este in general acelasi, coperta este cea care influenteaza mai mult si modul de prezentare, mai ales pentru bibliotecile voastre.

2 Comments Add yours

  1. Roxanam1412 says:

    Recunosc ca pana acum nu stiam daca sunt diferențe de continut intre editia de film si cea originala. Ma bucur ca am citit articolul. Pai, in cazul asta cred ca majoritatea preferă ediția de film, bineînțeles daca si actorii sunt simpatici. Cum este cazul la After. 😁❤

    Like

  2. Roxanam1412 says:

    La After editia de film arata mult mai bine. 😁

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.